94,2% van de jobcreatie gebeurt in de privésector

De tewerkstelling blijft ook in het tweede kwartaal van 2018 in de lift. Netto kwamen er op jaarbasis 51.000 voltijdse equivalenten (VTE) bij als werknemer. Dat blijkt uit cijfers die de RSZ begin oktober publiceerde. De groei van de tewerkstelling in VTE bedroeg 1,6% in het tweede kwartaal. Die jobcreatie wordt zeer overwegend getrokken door de privésector (voor meer dan 94%).

Alice Defauw , COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
08 oktober 2018

In het tweede kwartaal kwamen er daar 48.000 VTE bij (+2,1%). In drie kwart van de gevallen (74,7%) gaat het om voltijdse jobs.

Sinds het aantreden van deze regering werden 165.000 VTE gecreëerd, waarvan meer dan 90% in de privésector. In 8 van de 10 gevallen (81%) gaat het om voltijdse betrekkingen of deeltijdse contracten voor meer dan 2/3 van een voltijdse betrekking.

VBO – De cijfers van de RSZ bevestigen de positieve evolutie op de arbeidsmarkt in termen van jobcreatie. De maatregelen die de regering doorvoerde, waaronder de taxshift, dragen daar ontegensprekelijk in belangrijke mate toe bij. De jobcreatie is er, maar de werkzaamheidsgraad stijgt maar moeizaam. Daarom moet men blijven inzetten op maatregelen om de concurrentiekracht en de jobcreatie verder op te krikken.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.