Exclusief bezoek achter de schermen van Brussels Airport

21 april was een dag boordevol ontdekkingen voor de Young Talent in Action (YTIA) Ambassadors. Het VBO en de directie van de Brussels Airport Company nodigden hen uit voor een exclusieve kijk achter de schermen van de nationale luchthaven.

10 mei 2017

De Young Talent in Action Ambassadors zijn gemotiveerde jongeren tussen 17 en 27 jaar. Als YTIA Ambassador zijn ze de stem van de jongeren in het cruciale debat over een betere aansluiting tussen arbeidsmarkt en jongeren. Deze band versterken doen ze door kennis te maken met de bedrijfswereld door o.a. bedrijfsbezoeken.

De 25 afgevaardigde Ambassadorswerden op Brussels Airport verwelkomd door Piet Demunter, Director Strategic Development, Carlos van Nunen, Head of Public Affairs, en Laurent Wischhoff, Public Affairs Manager. Daarna volgde een gesprek met enkele jonge medewerkers van de luchthaven. Zij gaven de Ambassadors een overzicht van de talrijke tewerkstellingskansen en deelden hun carrièreparcours. Brussels Airport staat voor bijna 60.000 rechtstreekse en onrechtstreekse jobs, en de luchthavendirectie wil dat aantal tegen 2040 nog verdubbelen. De werknemers krijgen de kans om bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de luchthavenzone terwijl ze tegelijk de milieuhinder proberen te beperken. Maxim, student economie, bekijkt de luchthaven als “een katalysator van de industrie. De uitbreiding van de luchthaven zou de industrie moeten toelaten om te kunnen volgen. Het zijn infrastructuren zoals de luchthavens die aan bedrijven toelaten om zich op de internationale markt te installeren”.

Later op de dag bezochten de Ambassadors het tarmac, het bagagesorteersysteem en het Airport Operations Centre, het nieuwe zenuwcentrum van waaruit de belangrijkste partners en dienstverleners van de luchthavenzone 24 uur op 24 opereren. Daar maakten ze kennis met de veeleisende, maar stimulerende dagelijkse bezigheden op de luchthaven. “We krijgen niet elke dag de kans om zo’n bedrijf te bezoeken. Enkel door ter plaatse te gaan en de verschillende infrastructuren te bezoeken, beseffen we het belang van één van de economische motoren van ons land”, besluit Emilio, student bedrijfsbeheer.

De Young Talent in Action Ambassadors werden geselecteerd in het kader van de Young Talent in Action-campagne. Lees meer over dit initiatief en het gelijknamige Forum op 2 oktober 2017 op www.youngtalentinaction.be

 


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.