Bedrijven in de bres voor Unicef

Maar liefst 535 miljoen kinderen leven in gebieden die getroffen zijn door noodsituaties. De hongersnood in de Hoorn van Afrika, de oorlog in Syrië, de vluchtelingencrisis, de cycloon in Bangladesh of de doortocht van orkaan Irma zijn slechts enkele voorbeelden. UNICEF werkt er elke dag aan om al die kinderen zo snel mogelijk te voorzien van de meest levensnoodzakelijke zaken, zoals voeding, geneesmiddelen en water.

Geschreven door Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
19 september 2017

Maar ook onderwijs, bescherming en heropbouw zijn essentieel. Om die hulp te kunnen bieden, rekent UNICEF België op een noodfonds. Concreet zoekt UNICEF België 30 bedrijven die dit UNICEF Emergency Fund willen spijzen via een eenmalige gift van 10.000 euro per bedrijf, per jaar.

In een videoboodschap roept Geert Cappelaere, UNICEF’s regionaal directeur voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, de Belgische bedrijven op om mee te doen.“De Belgische bedrijfswereld zet overtuigd mee de schouders onder het UNICEF Emergency Fund. Met de financiële inbreng van Belgische bedrijven willen we UNICEF de kans bieden om snel in te grijpen daar waar de nood van kinderen hoog is. Als bedrijfswereld voelen we ons nauw betrokken bij de steeds grotere noden van kinderen in noodsituaties wereldwijd. We willen de waarden waarvoor we staan tastbaar maken met deze actieve steun aan UNICEF”, zegt Pieter Timmermans, CEO van het VBO.

> Klik hier voor meer info over het initiatief


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.