Actieplan voor meer diversiteit in de onderneming

De groeiende krapte op de arbeidsmarkt is het momentum om kansengroepen sterker te verankeren binnen de arbeidsmarkt. Discriminatie bestaat, dat willen we niet ontkennen, maar wij – VBO, Unizo, UCM, Voka, UWE, BECI, Boerenbond en UNISOC – geloven dat een positieve aanpak het verschil kan maken. Daarom hebben we als werkgeversorganisaties beslist de krachten te bundelen.

26 juni 2018

Met ons actieplan voor meer diversiteit in de onderneming willen we ondernemingen bewust maken van de meerwaarde van diversiteit. Hen sensibiliseren en informeren om diversiteit op de werkvloer te bevorderen. Het uitgangspunt hierbij is vertrouwen. Wij vragen van de overheid, de belangenorganisaties en de verschillende instellingen om ditzelfde uitgangspunt te hanteren en in dezelfde logica mee te stappen. In een eerste fase verzamelen we good practices, die we naar een breed publiek communiceren om werkgevers te informeren en te sensibiliseren, maar vooral te inspireren. Nu lijkt het wel alsof er niets gebeurt, terwijl al heel veel bedrijven diversiteit uitdragen.

> Meer info over ons actieplan voor meer diversiteit en interessante ervaringen leest u hier


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.