Wist u... dat u de impact van de Brexit op uw onderneming kunt berekenen?

Maart 2019 komt met rasse schreden dichterbij. Ondernemingen moeten zich dus dringend voorbereiden op de gevolgen van de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Geschreven door Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
02 oktober 2018

Gezien de onzekerheid rond de uitkomst van de onderhandelingen, heeft de FOD Economie een tool ontwikkeld waarmee bedrijven de gevolgen van de Brexit op hun activiteiten kunnen inschatten: de Brexit Impact Scan. De analyse gebeurt op basis van een vragenlijst rond volgende thema’s: import, export, diensten, transport, bevoorrading, digitale gegevens en diensten, intellectuele eigendom, lokalisering en concurrentie. De tool helpt ondernemingen identificeren wat ze nu al kunnen doen en welke stappen ze moeten inplannen. De tool wordt aangepast in functie van de onderhandelingen, en zal dus steeds de meest realistische situatie proberen weer te geven.

> Meer info en toegang tot de tool op de website van de FOD Economie over de Brexit


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.