Jaarlijkse Europese avond van het VBO

Op maandag 9 juli 2018 organiseerde het VBO de 13e editie van zijn jaarlijkse Europese avond. Dit netwerkevent heeft tot doel de banden te versterken tussen het Belgische bedrijfsleven en onze landgenoten actief rond Europese zaken in de administraties, op politiek niveau en in de academische wereld en dat zowel op Belgisch als Europees niveau.

 

Geschreven door Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
09 juli 2018

In zijn inleidende speech pleitte Pieter Timmermans, CEO van het VBO, voor een ‘Europa van resultaten’, een Europa dat focust op zijn kerntaken en op de voorgrond treedt in die dossiers waar het een échte meerwaarde betekent, zoals bijvoorbeeld het sluiten van handelsakkoorden met de rest van de wereld en de verdere verdieping van de interne markt op vlak van diensten en digitalisering. 

Traditiegetrouw werd dit netwerkevent opgeluisterd door een prominente Belg met een toppositie in Europa. Dit jaar nam Karl-Heinz Lambertz, voorzitter van het Europees Comité van de Regio's, het woord over de vele uitdagingen waar Europa voor staat en welke rol hij weggelegd ziet voor zijn instelling en de regio’s en steden in de Europese Unie.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.