Uitreiking 3e ‘Herman Van Rompuy Scholarship’

Op maandag 26 juni reikte het VBO voor de derde keer de ‘Herman Van Rompuy Scholarship’ uit. Deze studiebeurs, die uitgereikt wordt onder de naam van de voormalige voorzitter van de Europese Raad, geeft aan een Belgische jongere de kans om een jaar te studeren aan het Europacollege in Brugge en dekt de inschrijvings- en verblijfskosten.

Geschreven door Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
28 juni 2017

Aan deze prestigieuze instelling die verschillende masters in Europese studies aanbiedt, studeren elk jaar zo’n 350 jongeren uit meer dan 50 landen. Nadien krijgt de laureaat de kans om een stage te lopen bij het Competentiecentrum Europa & Internationaal van het VBO.

Dit uniek initiatief werd gelanceerd in 2014 tijdens het VBO-Forum ‘Think Europe’. Samen met de Stichting Bekaert en de Fondation van der Rest, twee stichtingen die werden opgericht ter ere van twee voormalige VBO-voorzitters Léon Bekaert en Maurice van der Rest, pakte het VBO uit met de studiebeurs.

Uit de verschillende kandidaten koos de jury dit jaar Rosalie Henry. Met deze studiebeurs wil het VBO jongeren stimuleren om ‘Europees’ te denken en te handelen.

Het VBO wenst Rosalie veel succes met haar studies aan het Europacollege volgend academiejaar!

Hoe stelt u zich kandidaat?
Wil u net zoals Rosalie en de twee vorige laureaten, Laureen en Timothy, deze unieke ervaring meemaken? Dat kan! Het VBO besliste samen met de twee Stichtingen om de beurs met 3 edities te verlengen. Om zich kandidaat te stellen, moet u Belg zijn en toegelaten zijn voor het Europacollege. Na uw toelating tot het Europacollege krijgt u de nodige informatie om u kandidaat te stellen.

> Klik hier om te lezen hoe u kunt solliciteren voor een masteropleiding aan het Europacollege


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.