Uitreiking 4e Herman Van Rompuy Scholarship

Op maandag 9 juli reikte het VBO voor de vierde keer de ‘Herman Van Rompuy Scholarship’ uit. Deze studiebeurs, die uitgereikt wordt onder de naam van de voormalige voorzitter van de Europese Raad, geeft aan een Belgische jongere de kans om een jaar te studeren aan het Europacollege in Brugge.

Geschreven door Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
09 juli 2018

Dit project, dat Europa met de jongeren verbindt, werd gelanceerd door het VBO samen met de Stichting Bekaert en de Fondation van der Rest tijdens het VBO Forum van december 2014, waarvan het centrale thema de Europese Unie was. Deze namiddag werd de studiebeurs voor de 4e maal uitgereikt, deze keer aan Mathieu Alderson.

Aan deze prestigieuze instelling, die verschillende masters in Europese studies aanbiedt, studeren elk jaar zo’n 350 jongeren uit meer dan 50 landen. Na zijn studies krijgt de laureaat de kans om stage te lopen bij het Competentiecentrum Europa & Internationaal van het VBO.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.