Bart Buysse neemt de leiding bij Fevia

 

Bart Buysse wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Dat kondigen Fevia en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) samen aan. Bart Buysse, de huidige directeur-generaal (sociale zaken) van het VBO, komt vanaf 1 oktober 2018 aan het hoofd te staan van één van de belangrijkste industriële sectoren in België. Hij volgt daarbij Chris Moris op, die 20 jaar lang de sector op de kaart heeft gezet. In het vooruitzicht van zijn pensionering draagt Chris Moris de fakkel vanaf die datum over. Hij zal nadien nog een tijd lang de Fevia-leiding met raad en daad bijstaan als bijzonder raadgever.

 

Geschreven door Pers, COMMUNICATION & EVENTS
04 mei 2018

Mediaquotes

Jean Eylenbosch, voorzitter van Fevia

Naar het evenbeeld van de Belgische voedingsindustrie zelf groeide ook de impact van haar sectorfederatie Fevia de afgelopen jaren. Dat is in grote mate door het werk van Chris Moris, samen met zijn team. Met “Food.be – Small country. Great food.” heeft de Belgische voedingsindustrie daarnaast nu ook een uithangbord dat de kwaliteit, diversiteit en innovatie van onze producten in de kijker zet in binnen- en buitenland. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat Bart Buysse vanuit die sterke basis de federatie en de sector verder in de goede richting zal leiden. Bovendien zal hij met zijn ervaring ongetwijfeld voor een goede kruisbestuiving tussen Fevia en haar verschillende stakeholders kunnen zorgen. Ik wens hem alle succes met de nieuwe uitdaging. Ik wil Chris van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet en ben blij dat hij bereid is om als bijzonder raadgever zijn opvolger Bart Buysse met raad en daad bij te staan.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder VBO

De afgelopen weken hebben VBO en Fevia in alle transparantie en perfecte verstandhouding besprekingen gevoerd om tot goede afspraken te komen rond de overgang. Bart en ik vormen immers een goede tandem in de Groep van Tien en in het najaar staan al opnieuw onderhandelingen voor het interprofessioneel akkoord (IPA) voor de deur. In die context is de continuïteit sowieso verzekerd. Ondertussen is de procedure voor een snelle opvolging reeds opgestart. Dit is een nieuwe stap in de carrière van Bart. Ik wens Bart en Fevia veel succes toe en heb alle vertrouwen in een verdere goede samenwerking. Ik krijg er in de raad van bestuur immers een ervaren figuur bij en een ambassadeur aan het hoofd van een belangrijke VBO-federatie.

Chris Moris, directeur-generaal Fevia

Ik heb 20 jaar lang een ongelooflijk boeiende en bloeiende sector mogen vertegenwoordigen en zocht steeds vanuit de dialoog naar constructieve oplossingen voor onze bedrijven en hun partners. Ik ben fier op het werk dat we hebben gedaan maar nu is de tijd rijp om Fevia over te dragen in de handen van Bart Buysse. Ik ben bijzonder verheugd dat Bart deze uitdaging wil opnemen. Ik heb alle vertrouwen in zijn inzet en capaciteit om samen met het huidige Fevia-team een nieuwe dynamiek te geven aan de federatie, die daarmee klaar staat voor de volgende 20 jaar.

Bart Buysse, toekomstig gedelegeerd bestuurder van Fevia

Na jaren werken op interprofessioneel niveau, verbreed ik graag mijn horizon. Ik ga voortaan een stap dichter staan bij de bedrijven van de dynamische en zeer diverse voedings- en drankensector, die economisch én maatschappelijk een grote uitstraling heeft in binnen- en buitenland. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met het Fevia-team, de voorzitter, de kleine en grote ondernemingen van de sector, en om samen te werken met al de actoren die bepalend zijn voor de sector. Ik dank de Fevia-leiding voor het vertrouwen. Ik dank tevens het VBO in al zijn geledingen voor de boeiende jaren van sterk teamwerk en voor de vele opportuniteiten die mij te beurt vielen.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.