Bernard Gilliot nieuwe voorzitter van het VBO: “Laat ons ambitieus zijn”

Op 13 maart werd Bernard Gilliot, in het bijzijn van zo’n 500 genodigden, ingehuldigd als nieuwe voorzitter van het VBO. Hij neemt de fakkel over van Michèle Sioen en zal drie jaar lang aan het hoofd van onze organisatie staan.

Geschreven door Sophie Sine, COMMUNICATION & EVENTS
14 maart 2017

In de voormiddag werd Bernard Gilliot officieel aan de pers voorgesteld. Daarna zette hij koers naar het Théâtre National voor de plechtige inhuldiging. Het thema van de avond was – hoe kan het ook anders − ondernemerschap, onder het motto: “België op weg naar de Champions League voor ondernemers?”.

Willy Borsus (minister van Middenstand), Michèle Sioen (uittredend voorzitster), Marc du Bois (gedelegeerd bestuurder Spadel) en Bart De Smet (CEO Ageas) waren de hoofdrolspelers van een levendig gesprek over de vraag: wat kunnen we doen om ondernemerschap in ons land nóg beter te stimuleren? Vennootschapsbelasting, administratieve vereenvoudiging, energiekosten... Dit is maar een greep uit de bekommernissen die onze bedrijfsleiders na aan het hart liggen en die de revue passeerden.

 

Daarna was het tijd voor de toespraken, een gelegenheid die Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder, aangreep om Michèle Sioen uitgebreid te bedanken: “The right woman in the right place, een voorbeeldig voorzitster. En een toonbeeld van modern ondernemingsbestuur.”

Michèle Sioen kon natuurlijk niet vertrekken zonder de ondernemers een positieve boodschap mee te geven: “Als we werken aan de competitiviteit en het ondernemerschap stimuleren, hoeven we het protectionisme en de Brexit niet te vrezen. We moeten sowieso nooit angst hebben voor wat dan ook. Angst werkt verlammend. Wij willen veerkrachtig, flexibel, innoverend en toekomstgericht zijn.”

 

 

 

 

 

 

Last but not least schoof de nieuwe voorzitter in zijn inaugurale speech vier speerpunten naar voren: mobiliteit, internationale handel, de kansen van het digitale tijdperk en de energietransitie. Dit om te benadrukken dat het VBO meer dan een sociale partner is: “De bedrijfswereld is een kracht waarmee de staat op elk beleidsniveau rekening moet houden, een kracht waarop ons land kan rekenen.” Een pleidooi voor sterke ondernemingen dus, met grote uitdagingen in het verschiet, niet in het minst voor de sociale partners. Zelf kijkt Bernard Gilliot uit naar “spannende en boeiende tijden, met grote, maar zeker niet onoverwinbare uitdagingen”.

Een networking cocktail, waarop iedereen nog even kon nakaarten, was de perfecte afsluiter van deze avond in het teken van vernieuwing en hernieuwd optimisme over de toekomst van de Belgische ondernemingen.

 

 

Ook de Young Talent in Action Ambassadors waren aanwezig op het event 

 

 

 

 

 

 

 

> Klik hier voor een fotogalerij van het evenement
> Klik hier om de volledige speech van Bernard Gilliot te lezen


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.