Geslaagde editie #wekonekt #VUB bij #VBO

Meer dan 200 studenten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) uit de economische en de sociale wetenschappen (sociologie, TEW, bedrijfskunde, arbeidspsychologie) woonden recent op het VBO een gastles bij over het Belgisch overlegmodel, onder het oog van rector Caroline Pauwels.

Geschreven door Gianni Duvillier, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
04 april 2018

In zijn inleiding onthulde VBO-topman Pieter Timmermans de historische link tussen VBO en ULB(/VUB). De hoofdzetel van de ULB was ooit gevestigd aan de achterzijde van de Ravensteinstraat, waar nu het VBO-gebouw ligt. Bart Buysse, Directeur-generaal, gaf vervolgens uit eerste hand een boeiende inkijk in het sociaal overleg in ons land en in de rol van het VBO. De lezing kaderde in weKONEKT.brussels (http://www.vub.ac.be/konekt/#over-wekonekt), dat studenten met het werkveld en de complexe, maar boeiende realiteit van een internationale stad verbindt. Verbinden is wat ook het VBO blijft doen als bruggenbouwer tussen jongeren, onderwijs en bedrijfswereld.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.