Lanceringsevent BRIEC met Johan Norberg

Op 8 november jl. vond het lanceringsevent van de Belgian Research, Innovation & Entrepreneurship Community (BRIEC) plaats. Ter gelegenheid daarvan waren Johan Norberg (een Zweedse auteur-filosoof en vooruitgangsdenker) en drie regionale innovatie-instellingen te gast.

Geschreven door Raf Van Bulck, COMPETENTIECENTRUM ECONOMIE & CONJUNCTUUR
12 november 2018

Met BRIEC wil het VBO dan ook de innovatiesamenwerking stimuleren. We willen dit realiseren door verschillende soorten bedrijven (corporates, start-ups, scale-ups) en innovatieactoren (universiteiten, clusters, regelgevende instanties ...) uit alle Belgische regio's en een verscheidenheid aan sectoren samen te brengen rond een aantal maatschappelijke uitdagingen zoals Ageing & Health, Energy & Climate, Mobility & Urbanisation, Free Time & New Media, Tasty & Healthy Food en Finance & Insurance. Meer weten? Bezoek www.briec.be.

Tijdens het inleidend debat met de regionale innovatie-agentschappen kon worden vastgesteld dat er al een aantal mogelijkheden bestaan om over regiogrenzen heen samen te werken, maar die worden niet vaak benut, ook en vooral omdat er niet echt een ecosysteem bestaat waar de innovatiespelers uit de verschillende regio’s elkaar kunnen ontmoeten.

Johan Norberg bracht een inspirerende keynote over zijn optimistische kijk op heden en verleden en de onmiskenbare rol van innovatie daarin. Over hoe innovatie ons leven verbeterd heeft en waarom dat in de toekomst ook het geval zal zijn. Maar vooral over het belang van openheid en samenwerking om innovatie tot stand te laten komen. U kunt zijn keynote integraal herbekijken via deze link.

Tot slot werd BRIEC officieel gelanceerd en kregen de aanwezigen alvast de kans om hun interesse kenbaar te maken voor één of meerdere van de BRIEC-werkgroepen.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.