Monica De Jonghe is nieuw lid van de Algemene Directie VBO

De voorbije weken is het VBO samen met een gespecialiseerd selectiebureau op zoek gegaan naar een waardige opvolger voor de huidige directeur-generaal Bart Buysse, die op 1 oktober de nieuwe afgevaardigd bestuurder van FEVIA wordt. Op basis van een benchmark met andere interne en externe kandidaten is uiteindelijk Monica De Jonghe als meest geschikte kandidaat naar voren gekomen.

Pers, COMMUNICATION & EVENTS
19 juli 2018

Monica De Jonghe is juriste van opleiding. Na een carrière als advocate en manager bij KPMG ging ze in 2005 aan de slag in het sociaal departement van het VBO waar ze opklom tot eerste adviseur.

Monica De Jonghe zal voortaan ook lid worden van de algemene directie van het VBO, naast CEO Pieter Timmermans en Bestuurder – Secretaris-generaal Philippe Lambrecht.

Als directeur-generaal en Executive Manager van het Competentiecentrum ‘Werk en Sociale Zekerheid’ zal Monica De Jonghe, samen met de Executive Managers van de andere Competentiecentra, tevens deel uitmaken het VBO Management Committee.

Monica De Jonghe: ‘Het competentiecentrum Werk en Sociale Zekerheid is een mooi departement om te leiden, met veel enthousiaste medewerkers die hun dossiers goed kennen. Ik ga dan ook met plezier deze uitdaging aan.’

Pieter Timmermans, CEO van het VBO : “Ik ben bijzonder tevreden dat Monica deel zal uitmaken van het Management van het VBO. Zij is de juiste vrouw op de juiste plaats. Ze combineert expertise met ervaring en goede people skills. Ik ben ervan overtuigd dat zij het VBO zal versterken en verrijken met nieuwe inzichten. En in de Groep van 10 zullen we een stevige en complementaire tandem vormen.”

Via deze link kan u haar CV raadplegen.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.