VBO steunt UNICEF Noodfonds

In een menselijke crisis is noodhulp direct nodig. Binnen de 24 uur. Daarom richt UNICEF een Noodfonds op. En zoekt de ngo 30 bedrijven die elk 10.000 euro willen bijdragen. Het VBO is structurele partner van de campagne ‘Met 30 voor € 300.000, met 30 voor een betere toekomst’.

07 juni 2018

Anno 2018 leven 535 miljoen kinderen in gebieden die getroffen zijn door noodsituaties. Een vulkaanuitbarsting in Guatemala, hongersnood in de Hoorn van Afrika of oorlog in Syrië. Deze crisissen haalden het nieuws, maar er zijn nog veel meer noodsituaties die geen media-aandacht krijgen. Maar het menselijk leed is er niet minder om. “Vaak zijn kinderen de eerste en belangrijkste slachtoffers”, weet Geert Cappelaere, UNICEF’s Regionaal Directeur Midden-Oosten en Noord-Afrika. “Daarom wil UNICEF geen seconde verliezen. Fondsen moeten onmiddellijk beschikbaar zijn om ons toe te laten binnen de 24 uur ter plaatse hulp te bieden.” 

UNICEF werkt er elke dag aan om al die kinderen zo snel mogelijk te voorzien van de meest levensnoodzakelijke zaken, zoals voeding, medicatie en water. Maar ook onderwijs, bescherming en heropbouw zijn essentieel. We willen niet enkel oplappen, we willen heropbouwen, beter dan tevoren. Ook het VBO stimuleert de bedrijfswereld om op een duurzame manier bij te dragen aan een wereld die een toekomst biedt(*). We mogen immers niet vergeten dat diezelfde kinderen de medewerkers, consumenten, burgers en leiders worden van morgen. 

Om het Noodfonds te spijzen, rekent UNICEF op 30 bedrijven die supporter willen worden van het ‘UNICEF Emergency Fund’. Met die 30 bedrijven wil de ngo € 300.000 inzamelen om klaar te staan wanneer het nodig is.

Elk bedrijf dat een eenmalige gift stort van minimum € 10.000

- geniet van het exclusieve Corporate Supporter-label bij zijn medewerkers, stakeholders en klanten;
- ontvangt een uitgebreide rapportering over de noodhulp acties van UNICEF. 

> Klik hier voor meer details over de campagne en hoe uw bedrijf kan bijdragen. 

(*) Als actieve partner van de ‘Children’s Rights and Business Principles Commission’ (CRBP) is het VBO overtuigd dat kinderen extra aandacht verdienen in het bedrijfsleven. Opkomen voor hun rechten is in het belang van elke onderneming, groot en klein.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.