#Cyberscams: laat je niet vangen door cybercriminelen!

Oktober is Europese Cyber Security maand en dat zullen we geweten hebben! Europol en EC3 (European Cybercrime centre) maken van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit en hoe je jezelf of beter je persoonlijke, financiële en professionele gegevens, daartegen kan beschermen.

Geschreven door Anneleen Dammekens, COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING
23 oktober 2018

De sensibiliseringscampagne kreeg de naam #cyberscams mee. Cyberoplichting dus. Europol en EC3 identificeren 9 veel voorkomende vormen van cyberfraude:

Voor elk van deze types van cyberoplichting maakt men via een poster op een overzichtelijke manier duidelijk wat het inhoudt en – misschien nog belangrijker – wat men kan doen om er niet aan ten prooi te vallen. Het zijn telkens eenvoudige en begrijpelijke tips. Klik op de links hierboven om de poster van het type cyberfraude waarover je meer wil weten te zien te krijgen.

VBO – Het VBO en de Cyber Security Coalition steunen de Europol en EC3 informatiecampagne over cyberoplichting. De keuze voor dit thema is meer dan terecht. Voor bedrijven blijven deze vormen van cyberfraude immers zeer actueel. Cybercriminelen leren bovendien elke dag bij, dus de oplichting wordt steeds gesofisticeerder. Extra aandacht voor dit thema is dus zeker niet overbodig!


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.