Donderdag 8 november 2018

‘Innovation across Borders’ - Lanceringsevent - Keynote Johan Norberg

 

We need more innovation to solve the problems that mankind is facing. But innovation doesn’t happen automatically, it doesn’t fall from the sky

Johan Norberg 


Dit nieuw VBO-initiatief heeft als doel innovatiebarrières tussen bedrijven, sectoren, onderzoeksinstellingen en regio’s weg te werken of te helpen overstijgen. Innovatie stopt immers niet aan de grenzen van een bedrijf, sector, regio of administratie.

Hoe willen we dat doen? Via strategische innovatiesessies gestructureerd rond zes grote maatschappelijke uitdagingen. ‘Werkgroepen’ die de contacten en informatie-uitwisseling tussen ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers uit het hele land versterken en zo concrete samenwerkingsverbanden helpen creëren.

Meer details over dit nieuwe initiatief verklappen we u natuurlijk pas op het lanceringsevent.

Speciaal voor dit event brengt Johan Norberg (Zweeds innovatie-inspirator) op 8 november een inspirerende keynote. Over zijn optimistische kijk op heden en verleden en de onmiskenbare rol van innovatie daarin. Hieronder vindt u een preview van enkele van zijn ideeën.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.