Maakt uw bedrijf het verschil met een duurzame aanpak?

De Belgian Business Awards for the Environment belonen kleine en grote ondernemingen voor hun inzet voor duurzame ontwikkeling. Deze awards, die tweejaarlijks worden uitgereikt, plaatsen ondernemingen in de kijker die er dankzij groene innovaties in zijn geslaagd economische activiteiten en zorg voor het milieu te combineren.

De erkenningen worden uitgereikt in vier categorieën (de inschrijvingen voor deze editie 2017-2018 zijn afgesloten). U vindt de criteria voor elke categorie door te klikken op de afbeeldingen hieronder.

Voor elke categorie zijn er twee subcategorieën waarvoor u zich kan inschrijven: "Jong talent" en "Business en biodiversiteit".

Een jury van experts selecteert de dossiers. Ondernemingen die als laureaat uit de bus komen kunnen meedingen naar de Europese Awards (in 2018).

WAAROM DEELNEMEN?
De Belgian Business Award for the Environment geeft uw (Belgisch) bedrijf de erkenning die het verdient voor uw omgang met het milieu. Dit kan uw reputatie bij uw medewerkers, aandeelhouders, buurtbewoners en klanten, kortom, al uw stakeholders aanzienlijk bevorderen. Daarenboven worden de Belgische winnaars automatisch genomineerd voor de European Business Awards for the Environment, die in 2018 door de Europese Commissie worden georganiseerd.

PRIJSUITREIKING
De Awards worden op 12 maart 2018 plechtig uitgereikt op het VBO (Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel) in aanwezigheid van tal van prominenten.

Deze Award wordt gesteund door Kris Peeters (Vice-eersteminister en Minister van Werk, Economie en Consumenten) en Marie-Christine Marghem (Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling).

Marie-Christine Marghem: “Wie vandaag kiest voor een duurzame onderneming, zorgt voor de toekomst. De toekomst van onze kinderen én van onze ondernemingen. Ik vraag u dan ook deze uitdaging aan te gaan. Morgen maakt u het échte verschil.”


Kris Peeters: "De realisatie van een duurzame economie is een werk van lange adem. Het vergt veel overtuigingskracht, ambitie, doorzettingsvermogen, én goede voorbeelden die navolging verdienen. Ik roep bedrijven dan ook van harte op om deel te nemen aan de 16de editie van de Belgian Business Awards for the Environment."

Lees meer over Belgian Business Awards for the Environment


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.