Het thuiswerkalarm: goede afspraken maken goede vrienden

Minister van Werk Kris Peeters gaf vandaag toelichting over de procedure die in de toekomst het thuiswerkalarm in gang zet. De organisatie van het werk en de bedrijfscultuur liggen volgens het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in handen van de werkgever. Het is in de eerste plaats aan hem om te oordelen of telewerk een middel kan zijn dat hierin past. Als er goede afspraken volgen tussen werkgever en werknemer naar aanleiding van een thuiswerkalarm, dan is dat een goede zaak. Goede afspraken maken immers goede vrienden.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
07 maart 2018

Er zijn heel wat redenen voor de toename van het telewerk waaronder de ontwikkeling van de communicatietechnologie, het toenemend belang van kennissectoren in de economie en het beantwoorden aan de behoefte van meer flexibiliteit voor zowel de ondernemingen als de werknemers (zoals een betere balans tussen werk en privé). Dit maakt ook deel uit van het globaal mobiliteitsplan van het VBO.

Bart Buysse, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO): ‘Er bestaat daaromtrent echter al meer dan voldoende regelgeving. Er is dus geen nieuwe procedure nodig en er kan in geen geval een verplichting of een verplicht te volgen procedure aan de bedrijven worden opgelegd in geval van slecht weer. De wetgeving inzake occasioneel telewerk laat reeds toe dat de werknemer telewerk aanvraagt in geval van overmacht (waar sneeuw onder kan vallen). Maar de werkgever beslist uiteindelijk over deze aanvraag.’

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.