Telewerk al goed ingeburgerd in België

In de recentste enquête naar de arbeidskrachten die Eurostat heeft bekendgemaakt, geeft 16,1% van de Belgische werknemers aan vorig jaar ‘soms’ of ‘regelmatig’ aan telewerk te hebben gedaan.


Alice Defauw , COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
11 mei 2016

Daarmee zit ons land in de bovenste helft van de Europese rangschikking, na de Scandinavische landen. Europees (EU-28) doet gemiddeld zo’n 11% van de werknemers aan telewerk. De cijfers laten ook zien dat dit aandeel gestaag toeneemt in ons land, want 15 jaar geleden zaten we nog aan 10,1%.

VBO – Deze cijfers, die voortdurend evolueren, laten zien dat telewerk al wijdverspreid is in België en dat de huidige regelgeving terzake, namelijk cao 85, voldoet aan de behoeften van de gebruikmakende werkgevers en werknemers.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.