2020, een bewogen jaar voor de RVA

2020 was voor iedereen een bewogen jaar, niet in het minst voor de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). De socialezekerheidsinstelling stond de eerste maanden van de coronacrisis in voor de verwerking van 1,2 miljoen uitkeringen tijdelijke werkloosheid. Op het einde van het jaar was al voor bijna 4,3 miljard euro aan tijdelijke werkloosheidsuitkeringen uitbetaald. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de dienst vorige week publiceerde.


Louis Warlop, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
30 maart 2021

Midden maart bleek, onder impuls van de sociale partners, dat een vlotte toegang tot de tijdelijke werkloosheid absolute noodzaak was. Anders zouden de doorlooptijden voor ondersteuning oplopen en het risico op faillissementen en ontslagen exponentieel toenemen. Tot op vandaag ondersteunt de tijdelijke werkloosheid werkgevers en werknemers en stabiliseert ze de sociaaleconomische impact van de pandemie.

VBO – Het jaarverslag van de RVA is een bron van onschatbare waarde wat betreft gegevens over de werkloosheid en de arbeidsmarkt. Het VBO dankt de administratie voor het werk dat zij levert doorheen deze crisis en rekent op een blijvende, uitstekende samenwerking.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.