Young Talent in Action XXL 2021 - 1500 jongeren maken kennis met de arbeidsmarkt van morgen

Tussen 25 oktober en 16 november namen 1500 jongeren deel aan de 4de editie van Young Talent in Action. Normaal gezien ontvingen we die groep op één dag in Brussel, maar dit jaar opteerden we voor zes regionale, meer kleinschalige en coronaproof sessies in Brussel, Namen, Brugge en Antwerpen.


Joris Vandersteene, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
16 november 2021

Aan het uitgangspunt tornden we niet: de jongeren inspireren, weg van de platgetreden paden.

Ze ontmoetten bedrijfsleiders uit diverse sectoren. Onder meer de bank- en verzekeringssector, de retail, de bouw, de modesector, de technologiesector, de voedingssector, de chemiesector en de farma-industrie kwamen vertellen over de evoluties in hun sector.

Dankzij ons partnerschap met de Federale Politie en NMBS konden de jongeren hun interesses nog breder opentrekken en ook met hen kennismaken.

Tijdens 60 interactieve Action Labs leerden de 17- en 18-jarigen meer over artificial intelligence, social media, ondernemerschap, public speaking, het ontwikkelen van soft skills en zoveel meer!

Elk event startte bovendien met Inspirational Talks, waarin jonge ondernemers hun slagen en falen kwamen delen. Hoe bouwden zij aan hun succesverhaal en welke tips en tricks hebben zij voor de ambitieuze jongeren die zelf hun eigen project uit de grond willen stampen?

Kortom, een meer dan geslaagde 4de editie! Beelden zeggen echter nog meer dan woorden dus bekijk hier onze aftermovie om zelf de sfeer op te snuiven!

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.