Nieuwe agenda voor vaardigheden Europese Commissie

Op 10 juni heeft de Europese Commissie haar ‘New Skills Agenda for Europe’ voorgesteld. Doel van de agenda is ervoor te zorgen dat mensen van jongs af een breed scala aan vaardigheden ontwikkelen, wat uiteindelijk de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt, het concurrentievermogen en de groei in Europa ten goede zal komen.


Michèle Claus, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
22 juni 2016

Het actieplan omvat tien punten, die gaan van een betere erkenning van kwalificaties in de hele EU tot een vaardighedengarantie, die laaggeschoolde volwassenen helpt bij het verwerven van lees- en schrijfvaardigheid en digitale en rekenvaardigheden.

Met de nieuwe agenda voor vaardigheden voor Europa worden de lidstaten en belanghebbenden opgeroepen de kwaliteit van vaardigheden te verbeteren en deze relevanter te maken voor de arbeidsmarkt. Volgens onderzoek hebben 70 miljoen Europeanen moeite met lezen en schrijven, terwijl het aantal mensen met slechte digitale en rekenvaardigheden zelfs nog groter is. Hierdoor lopen deze mensen risico op werkloosheid, armoede en sociale uitsluiting.

VBO – De Europese agenda hanteert een brede definitie van vaardigheden, en richt zich op het volledige spectrum aan transversale vaardigheden die mensen helpen succesvol te zijn in snel veranderende economieën.

> Klik hier voor het voorstel van de Europese Commissie

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.