E-facturatie: eerste Belgisch e-factuurcongres

De Europese Commissie wil dat e-facturatie tegen 2020 de meest gangbare factureringsmethode in Europa wordt. Elektronisch factureren is immers snel, efficiënt en goedkoop en een belangrijke bouwsteen voor de verdere digitalisering.


Raf Van Bulck, COMPETENTIECENTRUM ECONOMIE & CONJUNCTUUR
14 oktober 2019

Snel, want een elektronische factuur bereikt veel sneller haar bestemming.  U verstuurt uw factuur rechtstreeks via uw boekhoudpakket, en nauwelijks enkele minuten later ontvangt en verwerkt de software van de ontvanger de factuur.

Efficiënt, want elektronisch factureren vereenvoudigt de verdeling en de controle van de facturen. Bovendien is het risico op fouten en ontbrekende gegevens veel kleiner.

Goedkoop, want wie zijn facturen elektronisch verstuurt, bespaart de kosten van het papier, de envelop, de postzegel en de tijd om de verzending klaar te maken. Volgens een studie van de Universiteit Hasselt in opdracht van de Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging (DAV) levert een e-factuur verzonden via e-mail een besparing op van 2,42 euro. U bespaart nog eens 3,24 euro extra als de verzending gebeurt in een geïntegreerd elektronisch formaat (dus van het elektronisch systeem van de verzender naar het elektronisch systeem van de ontvanger).

Het VBO, net als Agoria en de FOD BOSA, ondersteunen daarom Heliview met de organisatie van de eerste E-Invoicing Summit in België.

Bedoeling van het congres is om factuurautomatisering voor iedereen toegankelijk te maken. Tijdens het praktijkgerichte programma vertellen experts hoe u e-invoicing binnen uw organisatie kunt implementeren, wat de voordelen van e-invoicing zijn en hoe u uw leveranciers kunt helpen om deel te nemen aan uw e-invoicingproces. Daarnaast leert u wat u kunt verwachten van de verschillende overheden en welke impact die maatregelen hebben op uw organisatie. U heeft ook de mogelijkheid om directe een-op-eengesprekken te plannen met collega's van andere gelijkgestemde bedrijven en met sprekers, experts en leveranciers.

De E-Invoicing Summit 2019 vindt plaats op 7 november en is gratis voor professionele eindgebruikers die openstaan om  persoonlijke gesprekken te hebbenmet verschillende leveranciers. Meer informatie over de E-Invoicing Summit 2019 vind je op https://e-invoicing.heliview.be/.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.