VBO Radar – Economie blijft groeien in 2017

De cijfers van het tweede kwartaal van 2017 bevestigen dat de Belgische economie redelijk gezond is. Het bbp steeg immers met 0,4% tegenover de drie voorgaande maanden. Dat is een stijging van 1,5% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2016.

Die grotere economische activiteit is vooral te danken aan een stijging van de binnenlandse vraag als gevolg van de toename van bedrijfsinvesteringen (+3,5%) en een verhoging van de consumptieuitgaven van de gezinnen (+0,5%). 

De handelsbalans is licht negatief aangezien de import (+1,3%) sterker steeg dan de export (+1,1%). Dat kan te maken hebben met de gevolgen van de opwaardering van de euro ten opzichte van het Britse pond (2016) en de Amerikaanse dollar (2017). 

> Klik hier voor de grafiek in de applicatie VBO RADAR
> Benieuwd naar de indicatoren voor conjunctuur en arbeidsmarkt? U vindt ze allemaal terug op onze app VBO RADAR. Download onze app (Android / iOS) of surf naar http://vboradar.be/fl/ie/

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.