Federale enquête woon-werkverkeer zou in 2021 moeten plaatsvinden

Op 11 mei brachten de Nationale Arbeidsraad (NAR) en de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) een gemeenschappelijk advies uit over de federale enquête rond woon-werkverkeer. Er valt niet veel nieuws te verwachten, buiten enkele kleine verbeteringen en vereenvoudigingen.


Marie-Noëlle Vanderhoven, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
18 mei 2021

Hoewel de enquête in 2020 om evidente redenen werd afgeschaft, kondigde de FOD Mobiliteit en Vervoer aan van plan te zijn de enquête in 2021 te houden. Zo kan de evolutie van de mobiliteit in de arbeidswereld zo goed mogelijk worden opgevolgd. Het Brusselse Gewest besliste ook om de verplichting te behouden om een plan uit te werken voor het woon-werkverkeer. 

De federale enquête zal in juni 2021 dus effectief worden gelanceerd op de website van de FOD. De bedrijven die moeten deelnemen aan de diagnostiek zullen echter worden gevraagd om de vragenlijst pas in de herfst 2021 in te vullen, in de hoop dat de situatie tegen dan opnieuw normaal is. Met het oog op relevante gegevens, vroegen de Raden om in september 2021 met de FOD te kunnen spreken over de communicatie met de bedrijven en de uitvoeringsmodaliteiten van de enquête in functie van de actuele situatie.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.