© Vec-Star

Circular Business Awards: wie waagt, die wint!

De Circular Business Awards (CBA) zijn het vervolg op de geslaagde edities van de BBAE (Belgian Business Awards for the Environment). Het doel van de awards is om (grote en kleine) ondernemingen met een succesvol circulair bedrijfsmodel in de kijker te zetten. De awards worden tweejaarlijks in België uitgereikt door het VBO, in samenwerking met onze partners (Ageas, Voka, BECI, UWE, Kanaal Z en Möbius). Uw kandidatuur indienen kan tot en met 31/10/2023, om middernacht. Wacht niet tot het te laat is om uw dossier samen te stellen en waag vanaf vandaag uw kans.


Vanessa Biebel, CHIEF OPERATING OFFICER EN EXECUTIVE MANAGER VAN HET COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE
12 september 2023

Waarom deelnemen?

De CBA's zetten genomineerden en winnaars die zich onderscheiden door duurzame en economisch haalbare innovatie en ecodesign in de spotlights. Of het nu gaat om projecten in hergebruik, herstel of recyclage, een radicaal nieuwe uitvinding die bijdraagt aan circulariteit, of een partnerschap met derden voor industriële symbiose, allemaal kunnen ze meedingen naar de hoofdprijs en zo de erkenning krijgen die ze verdienen. U moet daarvoor vooral kunnen aantonen hoe uw circulaire inspanningen voor een duurzaam, performant en robuust bedrijfsmodel zorgen.

Hoe deelnemen?

Doodeenvoudig. Surf naar Circular Business Awards 2023-2024 en vul de vragenlijst in. Een panel van onafhankelijke experten (wetenschappers, journalisten, ondernemers en politieke besluitvormers uit het hele land) zal de acht meest opmerkelijke kandidaten nomineren. Die genomineerden worden tijdens de prijsuitreiking op 14 maart 2024 voorgesteld in een video. Die video’s zullen ook worden uitgezonden op Kanaal Z/Canal Z. De drie sterkste kandidaten winnen respectievelijk de Gold, Silver en Bronze Award. Daarnaast wordt een Special Award uitgereikt aan een extra project dat voor een specifieke reden in de kijker wordt gezet.

Alle praktische informatie over de awards (categorieën, inschrijving, wedstrijdreglement, samenstelling van de jury ...) vindt u op www.circularbusinessawards.be.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.