VBO vraagt meer aandacht voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Deze woensdagochtend organiseerden The Shift en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) een rondetafelgesprek over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) onder het voorzitterschap van Hare Majesteit de Koningin, Special UN Advocate for the SDGs, en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
12 december 2018

Een tiental bedrijfsleiders, waaronder Bernard Gilliot en Pieter Timmermans, respectievelijk voorzitter en gedelegeerd bestuurder van het VBO, wisselden van gedachten over hoe hun onderneming bijdraagt tot het promoten en implementeren van de SDG’s. In de discussies lag de nadruk op de partnerschappen die worden gecreëerd bij de implementering van de SDG’s en de beste manier om die samenwerkingen uit te bouwen. In dat kader kondigde de minister van Ontwikkelingssamenwerking nieuwe subsidies aan voor exporterende ondernemingen, het gaat over 11,5 miljoen euro gespreid over 5 jaar.

Een vijftigtal genodigden woonden de besprekingen bij. Rond de tafel zaten Michèle Sioen (Sioen Industries), Bernard Gilliot (VBO/Tractebel), Jos Linkens (Choprabisco), Pieter Timmermans (VBO), Karel Van Eetvelt (Febelfin), Fried Vancraen (Materialise), Jacques Vandermeiren (Port of Antwerp), Wayne Visser (Antwerp Management School) en Luuk Zonneveld (BIO-Invest). Het gesprek werd gevolgd door een netwerkmoment.

In het algemeen zien we aan de resultaten van de SDG Barometer[1] dat organisaties vertrouwd zijn met de SDG’s. De SDG’s lijken bij ons ook meer geïmplementeerd te worden dan internationaal gemiddeld. Tegelijkertijd tonen de cijfers ook aan dat er nog een weg af te leggen is inzake sensibilisering rond en kennis over de doelstellingen. VBO draagt zijn steentje bij door bedrijven daarin te begeleiden. We zijn heel tevreden dat we dit evenement mee konden organiseren. Het was een mooie afsluiter voor onze ‘SDG Voice 2018’-campagne”, besluiten Bernard Gilliot en Pieter Timmermans.[1] SDG Barometer Belgium 2018 (na de CSR Barometer van 2015) Download hier de resultaten van de SDG Barometer (alleen in het Engels)

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.