Internationale Vrouwendag 2020. Er is nood aan meer vrouwelijke rolmodellen

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Ook in 2020 is deze dag nog steeds relevant. Dit jaar staat hij in het teken van individueel én collectief bouwen aan een gendergelijke wereld. Rolmodellen spelen hierbij een cruciale rol. Daarom willen we met het VBO vrouwelijke rolmodellen extra in de kijker zetten. We doen dat in deze Direct via een opiniebijdrage van Christ’l Joris, voorzitter ETAP Lighting International en lid van het Strategisch comité van het VBO én een brede waaier van inspirerende videotestmonials van vrouwen die getuigen over het belang van meer diversiteit op de werkvloer, ook inzake gender.

Christ’l Joris

“Heb ik wel het juiste profiel?”

Als vrouw van rijpere leeftijd kan ik terugblikken op heel wat actieve jaren als bestuurder in al even uiteenlopende organisaties. Internationale vrouwendag op 8 maart is een sterk moment om mijn ‘lessons learnt’ te delen met andere vrouwen … en mannen. In de hoop dat mijn persoonlijke reflecties zullen inspireren.

Durven we springen?
Hoe vaak werd ik niet gepolst voor een mandaat als bestuurder of voor een andere functie. Hoe vaak stelde ik dan zelf de vraag “Heb ik wel het juiste profiel?”. Uit mijn ervaring weet ik trouwens dat vooral vrouwen ze stellen. Op het eerste gezicht een logische en terechte vraag, maar voor sommigen lijkt ze te duiden op een aarzeling, een twijfel over de eigen talenten, het engagement. Met als gevolg dat men niet verder doorvraagt en op zoek gaat naar een andere kandidaat. Iemand die niet lijkt te aarzelen.

Zoveel ervaringen rijker stel ik die vraag vandaag niet langer hardop. Trouwens, ik zou ze nu ook anders formuleren: “Kunt u mij meer vertellen over het mandaat en waarom u denkt dat ik een geschikte kandidaat ben?” Daarbij pas ik de wijze raad van mijn vader toe: “Een beetje zelfvertrouwen kan geen kwaad”. Het was maar één van zijn opvoedingslessen, naast andere als “Kijk over de muren”, “Verlaat je comfortzone” en “Zodra je je engageert, doe het dan actief zodat men je kent”.

Dat laatste is als jonge vrouw in de bedrijfswereld niet altijd makkelijk, gegeven dat we er – understatement – niet oververtegenwoordigd zijn. Maar dames: laat u niet ontmoedigen!

Uiteraard kreeg ik soms nijdige reacties. Als ik me er een voor de geest kan roepen, is het wel de meest beledigende. Bij mijn aanstelling als bestuurder van de (toen nog) Vlaamse Dienst voor Buitenlandse Handel, sneerde een man: “Binnenkort benoemen ze zelfs een hond met een hoed op”. De uitspraak bracht me uit evenwicht, maar gelukkig zetten andere heren in het gezelschap me uit de wind, zich verontschuldigend voor hun collega. Ik focuste me op het positieve en onthoud vooral dat velen de diversiteit wél verwelkomen.

Doen we het (even) goed …
… als onze mannelijke collega’s?

“Ja, ik was een goede voorzitter.” Ik zeg het zonder blikken of blozen en ben fier op mijn voorzittersmandaten in belangrijke organisaties.

Naast dat ‘beetje zelfvertrouwen’ heb ik me steeds ten volle ingezet voor de agenda van die organisaties. Dat betekende tegelijk dat ik andere dingen niét kon doen. Het is kiezen én delen. Soms vrat het engagement energie en trad ik echt buiten mijn comfortzone. Maar vaak was gewoon het gezond verstand toepassen al een sterke hefboom. Voor specifieke expertise reken je als voorzitter immers op anderen. Zijn die er niet, dan is het aan jou om ze te vinden. En liefst niet uit het ‘old boys’-netwerk. Ook vandaag geldt: “Zeg niet te gauw: er is geen vrouw”.

Een voorzitter is geen prima donna en dat betekent samenwerken, vertrouwen geven én delegeren. Niet alleen in de organisatie(s) waarin je verantwoordelijkheid opneemt, maar ook op dat andere terrein waarin je een belangrijke rol vervult: het gezin, de familie. Alles altijd onder controle houden? Overal perfect zijn? Vergeet het! Maar de slotsom klopt:

- Kreeg ik alles in de schoot geworpen? Neen. Eén grote troef kreeg ik wel cadeau: mijn gezondheid. Voor mij, voor mijn dierbaren. Maar het is wél mijn verantwoordelijkheid om voor mijn gezondheid te blijven zorgen.

- Was het hard werken en durven? Ja.
- Is er al veel veranderd? Toch wel.
- Is de eindbestemming een wereld met meer diversiteit? Zeker.
- Zijn we er? Neen.

In het tijdperk van de social media klinken de ‘sneren’ anders. Vrouwen – zeker als ze niet blank zijn – krijgen vandaag zware bagger over zich heen. Dat hakt er diep in. Ik wil me vandaag met plaatsvervangende schaamte verontschuldigen voor die rotreacties. Maar liever nog deel ik de hashtag van een jonge politica over diversiteit: #WeesLuider.

Christ’l Joris
Voorzitter ETAP Lighting International
Voormalig voorzitter Agoria en Flanders Investment & Trade
Ere-Gemeenschapsvoorzitter Rode Kruis-Vlaanderen

****************************************

> Lees ook het perscommuniqué
> Zie de getuigenissen van Catherine Pycke, Elke Geraerts, Sana AfouaizZoé Vanden BosscheCatherine RuttenCerina de Rosen, Yvoire de Rosen en Laura Lumingu

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.