© Shutterstock

Werkgeversorganisaties ijveren voor meer gebruik van ‘positieve acties’ binnen arbeidsorganisatie om diversiteit en inclusie op de werkvloer te vergroten

In het kader van het samenwerkingsakkoord tussen Unia en de werkgeversorganisaties, organiseren het VBO, Unia, Beci, Boerenbond, UCM, Unisoc, UNIZO, UWE en Voka een webinar over positieve acties. Met dit webinar willen de werkgeversorganisaties positieve actieplannen, die nog niet het succes hebben dat ze verdienen, onder de aandacht brengen en verder promoten bij ondernemingen.


Florine de Raet, COMMUNICATION & EVENTS Alexander Verstappen, COMMUNICATION & EVENTS
25 april 2023

Dankzij positieve actieplannen kunnen ondernemingen bijzondere maatregelen nemen om nadelen voor bepaalde groepen werknemers te voorkomen, te beperken, weg te werken of te compenseren, zonder dat die maatregelen als discriminatie worden beschouwd. Positieve acties kunnen hierdoor een nuttig onderdeel zijn van een diversiteits- en inclusiebeleid van een onderneming of sector.

Door ondervertegenwoordigde groepen op de arbeidsmarkt aan te trekken kunnen positieve acties zorgen voor een hogere werkgelegenheidsgraad.

De werkgeversorganisaties willen daarom ondernemingen en sectoren die een diversiteitsbeleid willen ontwikkelen en uitwerken ondersteunen. Het webinar heeft dan ook tot doel om goede praktijken uit te wisselen en doeltreffende methodes te vinden die aangepast zijn aan elke onderneming of sector, en zodoende diversiteit en inclusie op de werkvloer te vergroten.

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.