© Shutterstock

Vrouwendag 2023: VBO-videoreeks ‘Walk the talk’

Op internationale vrouwendag kondigt het VBO een nieuwe videoreeks aan genaamd ‘Walk the Talk’. Met deze reeks willen we niet enkel vandaag vrouwen in de kijker zetten, maar gedurende het hele jaar door meer aandacht vestigen op vrouwen op de werkvloer.


Monica De Jonghe, BESTUURDER-DIRECTEUR-GENERAAL EN EXECUTIVE MANAGER VAN HET COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID Hanne De Roo, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID Charlotte Desplenter, COMMUNICATION & EVENTS
08 maart 2023

39,3% van het topmanagement in België is vrouw, dat is beter dan het Europees gemiddelde dat op 32,2% ligt, maar het kan nog beter. Door in te zoomen op ervaringen van vrouwen aan de top, hopen wij dit percentage op te krikken en jonge vrouwen te inspireren om voor een topcarrière te gaan.

Het VBO laat daarom tijdens die reeks maandelijks een inspirerende topvrouw aan het woord waarbij we haar tijdens een wandeling, de ‘walk’, laten vertellen over haar loopbaan, de ‘talk’.

Met die videoreeks, die vooral vrouwelijke CEO’s in de kijker wil zetten, wil het VBO vrouwen ondersteunen in hun carrière en vrouwelijke rolmodellen in de picture zetten onder het motto 'women supporting women'. De vrouwen worden onder andere gevraagd naar verschillende sleutelmomenten in hun carrière en naar wat zij jonge vrouwen, die aan de start van hun carrière staan, zouden aanraden. Die gesprekken zijn niet enkel en alleen leerrijk voor (jonge) vrouwen, maar  bieden ook veel inzicht in de strubbelingen die vrouwen soms moeten doorstaan om een toppositie te bereiken.

De videoreeks wil een divers beeld schetsen van vrouwelijke CEO’s in België, namelijk qua sector, leeftijd, taal, en origine.

Hou onze socialemediakanalen in de gaten vanaf april voor de eerste ‘Walk the talk’.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.