Werknemers, bedrijven en werkgeversfederaties bespreken de weg voorwaarts om etnische diversiteit en inclusie op de werkplek te bevorderen

Vandaag kwamen werknemers, vertegenwoordigers van Belgische bedrijven en werkgeversfederaties die deelnemen aan het project Business Uniting Talents (BUT) 2030 – geïnitieerd door het Prins Filipfonds met de steun van de Koning Boudewijnstichting en CSR Europe – samen voor het rondetafelgesprek "Bevordering van bedrijfsacties inzake etnische diversiteit" in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning. Het evenement vond plaats van 9:30 tot 10:45 CET in het Koninklijk Paleis te Brussel.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
16 maart 2022

De voortdurende belangstelling en betrokkenheid van de Koning bij het project - door onder meer ontmoetingen met bedrijven - is een belangrijke drijfveer geweest voor de vooruitgang van BUT2030.

Tijdens dit evenement, deelden de aanwezigen hun ervaringen ter bevordering van etnische diversiteit op de arbeidsmarkt. Ook de volgende stappen werden besproken, waaronder de sleutelrol die werkgeversfederaties zullen spelen in het aanmoedigen van bedrijven voor praktische actie ter bevordering van etnische gelijkheid. Dit werd uitgedrukt in de bijgevoegde Way Forward verklaring.

Woordvoerders van de BUT2030 Employee Resource Group stelden hun aanbevelingen om etnische diversiteit en inclusie op de werkplek te bevorderen voor aan de CEO's van AXA Belgium, Janssen Pharmaceutica, Engie Belgium, Haven van Antwerpen, Telenet, L'Oréal Benelux, Solvay, AGC Glass Europe en vertegenwoordigers van Federgon, Comeos, Febelfin, Agoria, VBO, Unisoc, Unia, Essenscia, VOKA en UWE.

De persoonlijke betrokkenheid van de Koning om dit rondetafelgesprek op hoog niveau te organiseren, toont de sociale en economische relevantie aan van BUT2030. Het getuigt van een sterke wens om concreet op te treden om het nationale arbeidstekort aan te pakken door culturele inclusie te bevorderen.

Monica De Jonghe, directeur-generaal bij VBO FEB, zei:
Het VBO en zijn lidfederaties spelen een belangrijke rol bij de bewustmaking van werkgevers over het belang van diversiteit en inclusie (D&I). Elke sector staat voor andere uitdagingen en dus kunnen de professionals binnen elke sector zelf het best inschatten welke stappen nodig zijn om D&I te promoten en verbeteren. Het VBO wil die good practices verder verspreiden en alle sectoren aanmoedigen om aan hun D&I te werken.

Ilham Kadri, CEO Solvay N.V., zei:
Als we echt het verschil willen maken, moeten we etnische diversiteit en inclusie met eenzelfde sense of urgency behandelen als de klimaatverandering. De verandering van cultuur vereist een sterke samenwerking met andere bedrijven, NGO’s, verenigingen en onze eigen werknemers. Laten we de handen in mekaar slaan om dit mogelijk te maken.

Stefan Crets, uitvoerend directeur van CSR Europe, zei:
Het bevorderen van etnische diversiteit is onze gemeenschappelijke uitdaging: het is goed voor bedrijven om de pool van talenten waartoe ze toegang hebben te vergroten, en het is goed voor onze samenleving om te gedijen op een gezamenlijke en inclusieve sociale en economische ontwikkeling. BUT2030 biedt bedrijven een uniek kader en methodologie om het beheer van diversiteit te verbeteren en een actiegericht kader om met hun werknemers en belanghebbenden in contact te komen.

Over Business Uniting Talents 2030

BUT2030 heeft tot doel ongelijkheden bij de toegang tot werkgelegenheid te verminderen en inclusieve bedrijfsmodellen te creëren door een praktische managementaanpak voor bedrijven te ontwikkelen. Dit pilootproject werd opgestart door het Prins Filipfonds met de steun van de Koning Boudewijnstichting en CSR Europe tussen oktober 2020 en maart 2022. Dit project ligt in lijn met het "Actieplan voor integratie en inclusie 2021-2027" van de Europese Commissie.

 

Foto © Koninklijk Paleis, België/Palais Royal, Belgique/Königlicher Palast, Belgien/Royal Palace, Belgium

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.