BREXIT: Maak uw onderneming Brexit-proof vóór 30 maart

Na de neen-stem van het Brits parlement blijft het risico op een Brexit zonder akkoord bestaan. Eén van de gevolgen van een ‘cliff-edge Brexit’ zou zijn dat het Verenigd Koninkrijk vanaf 30 maart 2019 een derde land wordt en dat elke handelstransactie met dat land aan douaneformaliteiten onderworpen wordt.


Pieter Timmermans, GEDELEGEERD BESTUURDER
18 januari 2019

Uit een analyse van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen blijkt dat ongeveer 25.000 Belgische ondernemingen getroffen zullen worden door die radicale wijziging. Het is daarom van cruciaal belang dat ze zich actief voorbereiden. 

Daarom heeft het VBO voor u een volledig overzicht opgesteld van de daartoe te nemen maatregelen. U vindt er links naar de talrijke informatienota’s die de Belgische overheden hebben voorbereid en naar tools die ze tot uw beschikking stellen (checklist, Brexit Impact Scan, …). 

We nodigen u uit om er snel kennis van te nemen en de nodige maatregelen te treffen vóór 30 maart om de noodzakelijke continuïteit van uw handelsrelaties met het Verenigd Koninkrijk vanaf die datum te verzekeren.

> Lees hier de nota van het VBO

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.