De prioriteiten van BusinessEurope voor de EU-legislatuur 2019-2024

Werkgeverskoepel BusinessEurope onthult vandaag, woensdag 13 november, zijn prioriteiten voor de Europese legislatuur 2019-2024.


Olivier Joris, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
13 november 2019

In het licht van de talloze interne en externe uitdagingen waar de EU en haar bedrijven voor staan, distilleerde BusinessEurope 30 prioritaire actiedomeinen, ge├źnt op 3 pijlers: 'Prosperity, People, Planet'. Die prioriteiten hebben meer bepaald betrekking op de interne markt en de eurozone, het handelsbeleid, de digitale uitdagingen, talent en professionele mobiliteit, de energietransitie en de financiering ervan en de circulaire economie. In die dossiers moeten de ondernemingen meer dan ooit gezien worden als een deel van de oplossing, in het bijzonder door hun innovatiecapaciteiten.

Bovendien zal de toekomstige sociale en ecologische vooruitgang grotendeels staan of vallen met hun gezondheid en competitiviteit. En tot slot moet de EU ook kunnen rekenen op doeltreffende instellingen en beschikken over een begroting in de lijn van haar beleidskeuzes.

Het VBO, het Belgische lid van BusinessEurope, werkte actief mee aan de opmaak van dit document, dat aansluit bij de prioriteiten die het zelf al naar voren schoof in aanloop naar de Europese verkiezingen.

> www.euyourbusiness.eu

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.