BBE-werkgroep op bezoek in de haven van Antwerpen

Op 25 oktober vormde de haven van Antwerpen het decor van de jaarlijkse ‘extra muros’-vergadering van de BBE-werkgroep (Belgian Business for Europe) van het VBO. Een nuttige reminder van de enorme impact van de haven op de Belgische economie.


Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
04 november 2019

Het eerste luik van het bezoek vond plaats in het nieuwe Havenhuis, waar de huidige prioriteiten van de tweede grootste haven van Europa werden voorgesteld. De leden van de BBE kregen ook de kans om actuele topics en opportuniteiten te bespreken zoals de mogelijke impact van de Brexit op de haven en hoe zich daarop voor te bereiden.

Daarna werden de deelnemers uitgenodigd om het ruime sop te kiezen via een rondvaart langs de dokken van de haven. Daarbij werd meer uitleg gegeven over de Europese douane-unie en de impact van de EU-vrijhandelsverdragen op de handelsstromen.

Het VBO en alle leden van de BBE stelden de kwaliteit van de presentaties op prijs en willen de vertegenwoordigers van de haven van Antwerpen bedanken voor hun warme ontvangst.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.