Bjørn Soyer ontvangt Herman Van Rompuy Scholarship

Op woensdag 23 juni heeft het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) voor de 7de keer de “VBO - Herman Van Rompuy Scholarship” uitgereikt. De laureaat van deze prestigieuze studiebeurs is dit jaar Bjørn Soyer, een vierentwintigjarige student uit Genappe. De ceremonie vond virtueel plaats in aanwezigheid van onder meer Herman Van Rompuy, VBO-Voorzitter Bart De Smet en CEO Pieter Timmermans, Baudouin Velge (Stichting Bekaert) en Pierre van der Rest (Fondation van der Rest) en vertegenwoordigers van het Europacollege.


Mika Camps, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
29 juni 2021

In 2014 lanceerde het VBO samen met de Stichting Bekaert en de Fondation van der Rest – twee stichtingen die werden opgericht ter ere van twee gewezen VBO-voorzitters – een uniek initiatief om jongeren met zin voor ondernemen te stimuleren om Europees te denken en te handelen: de Herman Van Rompuy Scholarship.

Deze studiebeurs, uitgereikt onder de naam van de eerste voorzitter van de Europese Raad, financiert de studies van een jonge Belg aan het Europacollege in Brugge. Bovendien geeft het VBO de laureaat ook de kans om een stage te lopen binnen zijn eigen competentiecentrum Europa & Internationaal.

Bjørn Soyer scoorde bij de jury onder meer met zijn essay over de opportuniteiten en valkuilen van de notie “strategische autonomie” voor onze Belgische ondernemingen, een onderwerp waarover ook Herman Van Rompuy zelf zich dezer dagen buigt.

Bjørn volgt als laureaat Fien Van Reempts op. Zij heeft er net een boeiend jaar aan het Europacollege op zitten en begint in september aan haar stage op het VBO.

VBO – Het VBO wenst nogmaals de laureaat, Bjørn Soyer, te feliciteren. Het dankt ook de beide stichtingen voor hun trouwe steun, het Europacollege voor de uitstekende samenwerking en de heer Van Rompuy om zijn naam aan deze beurs te associëren.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.