© Casa de S.M. el Rey

BusinessEurope - Raad van voorzitters in Madrid

René Branders en Pieter Timmermans, respectievelijk voorzitter en CEO van het VBO, namen vorige week deel aan de Raad van voorzitters van de nationale lidfederaties van BusinessEurope (de Europese werkgeverskoepel waarvan het VBO het Belgische lid is).Olivier Joris, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
06 juni 2023

De gesprekken gingen voornamelijk over de prioriteiten van de werkgevers voor het komende Spaanse voorzitterschap van de Raad van de EU, dat op 1 juli begint. Ook de reactie van de Europese Commissie op de vele interne en geopolitieke uitdagingen waar de EU voor staat, werd besproken met de vicevoorzitter van de Europese Commissie, commissaris Schinas. De rode draad doorheen de ontmoetingen was de absolute noodzaak om het concurrentievermogen van Europese bedrijven te versterken, zoals de Raad benadrukt in de goedgekeurde BusinessEurope Madrid Declaration (zie EXBU NOTES (businesseurope.eu)). Het VBO nam ook deel aan de gedachtewisseling daarover met Z.M. koning Felipe VI van Spanje. Tot slot raadpleegde het VBO, zoals gebruikelijk, zijn Nederlandse en Luxemburgse zusterfederaties over een aantal kwesties.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.