Een COPRES-meeting in Parijs

Bart De Smet, voorzitter van het VBO, heeft in Parijs deelgenomen aan de Raad van voorzitters (Council of Presidents) van de federaties binnen de werkgeverskoepel BusinessEurope. De gesprekken gingen onder meer over de moeilijkheden waarmee de Europese bedrijven geconfronteerd worden, zoals de energieprijzen en de tekorten aan grondstoffen en arbeidskrachten.


Olivier Joris, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
30 november 2021

Ook de stand van de betrekkingen tussen de EU en de VS, China en het Verenigd Koninkrijk kwam ter sprake. Verder maakte het VBO melding van zijn recente initiatieven om de talrijke inspanningen van zijn sectoren inzake due diligence in de geglobaliseerde waardeketens onder de aandacht te brengen. Na afloop van die bijeenkomst werd een “verklaring van Parijs” (foto) aangenomen en officieel overhandigd aan de Franse president E. Macron, wiens land vanaf 1 januari 2022 voor zes maanden het roulerend voorzitterschap van de EU waarneemt. Het VBO heeft eveneens deelgenomen aan het onderhoud met de Franse president over dat onderwerp.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.