Het VBO-platform BBE neemt de Europese dossiers onder de loep

Afgelopen dinsdag kwam het VBO-platform BBE (Belgian Business for Europe) opnieuw virtueel samen om de actuele Europese dossiers te overlopen.


Mika Camps, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
24 maart 2021

De leden konden van gedachten wisselen met Belgisch Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA, ECR-fractie) over een aantal hete hangijzers op de Europese agenda. Onder andere de meerjarenbegroting 2021-2027 en de Brexit Adjustment Reserve (BAR) kwamen zo ter sprake. De heer Van Overtveldt, die voorzitter is van de begrotingscommissie van het Europees Parlement (BUDG), gaf ook zijn kijk op de evoluties rond Next Generation EU, het herstelplan van de Unie, en op de samenwerking tussen het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Raad.

Na deze boeiende discussie gaven BBE-voorzitter Thomas Tindemans en Olivier Joris, Executive Manager Europa & Internationaal van het VBO, een kort overzicht van de geplande activiteiten van de werkgroep. Zo werd meer bepaald ingegaan op het belang van de interne markt voor onze economie, in aanloop naar de publicatie van een VBO-nota ter zake.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.