VBO verlengt studiebeurs voor het Europacollege

Het VBO hernieuwt zijn Herman Van Rompuy-studiebeurs voor een derde cyclus. Dat goede nieuws werd vandaag gemeld aan de rector van het Europacollege, Federica Mogherini, tijdens een virtuele ontmoeting.


Mika Camps, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
20 januari 2021

Al sinds 2015 reikt het VBO elk jaar een studiebeurs uit aan een Belgische student die is toegelaten tot het prestigieuze Europacollege in Brugge. De beurs, die genoemd is naar voormalig voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, heeft als doelstelling Belgische jongeren die gemotiveerd zijn door het ondernemerschap aan te moedigen om Europees te denken en handelen.

De Herman Van Rompuy-studiebeurs wordt gesponsord door twee stichtingen – de Stichting Bekaert en de Fondation van der Rest – die in het leven zijn geroepen ter ere van twee erevoorzitters van het VBO. De winnaar van de beurs wordt gekozen door een jury op basis van een reeks opdrachten die de kennis en motivatie van de studenten peilt. De uitgekozen student krijgt niet alleen de kans om een volledig jaar aan het Europacollege te studeren, maar wordt vervolgens ook verwelkomd bij het VBO voor een betaalde stage binnen het competentiecentrum Europa & Internationaal, alwaar de opgedane academische kennis meteen in werkervaring wordt omgezet.

Deze beurs werd initieel uitgereikt voor een periode van drie jaar en werd in 2018 een eerste keer verlengd. Gelet op het succes van dit initiatief, is vandaag dus beslist om daar nog eens drie jaar bij te doen.

Voor Pieter Timmermans, CEO van het VBO, is de verlenging van de beurs dan ook een evidentie: “In tijden van crisis is het belangrijk om in te zetten op menselijk kapitaal, zeker wanneer het gaat om jong talent aan het begin van een veelbelovende carrière. Dat is exact waar deze beurs voor staat: Belgische jongeren die gemotiveerd zijn door ondernemerschap en bovendien het belang erkennen van de Europese context waarin we ons bevinden, een duwtje in de rug geven.”

Ook Federica Mogherini, rector van het Europacollege, reageert opgetogen: “Deze beurzen stellen ons in staat om getalenteerde Belgische studenten aan te trekken die, dankzij de ervaring van het College, een echt verschil kunnen maken, zowel op nationaal als op Europees niveau, in hun gekozen werkgebied. De kans op een stage bij deze prestigieuze organisatie is een uitstekende start van een dergelijke carrière. We zijn dankbaar voor de voortdurende steun van het VBO en zijn vereerd dat de studiebeurs de naam van onze voorzitter draagt".

VBO – Het VBO wenst uitdrukkelijk beide stichtingen, alsook voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy, te bedanken voor hun voortdurende steun. Het verheugt zich op de voortzetting van de uitstekende samenwerking met het Europacollege voor de organisatie van deze beurs en kijkt ernaar uit om ook de komende jaren talentvolle studenten te kunnen ondersteunen in hun academische en professionele ambities.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.