Werkbezoek aan het Europees Parlement in Strasbourg

Op 16 en 17 januari organiseerde het VBO een werkbezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg voor zijn Raad van bestuur. 2023 wordt immers het laatste volledige jaar van de huidige Europese legislatuur. Een jaar waarin nog vele dossiers zullen worden besproken en gestemd. Een uitgelezen moment om met een delegatie van de Raad van bestuur van het VBO het Europees Parlement in Straatsburg te bezoeken om de belangen van onze economie voor te stellen aan de Belgische Europarlementariërs. 


Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
18 januari 2023

De Belgische bedrijfswereld hecht veel belang aan het Europese project en de economische integratie van ons continent. Maar dat wil niet zeggen dat we vinden dat Europa alles moet reglementeren. De werkgeversorganisaties pleiten immers voor een efficiëntere Europese Unie die uitsluitend optreedt wanneer dat zinvol is. En we blijven erover waken dat de regels die tot stand komen ons internationaal concurrentievermogen niet onder druk zetten. Het VBO en zijn leden-sectorfederaties volgen bijgevolg de werkzaamheden van het Europees Parlement en de andere Europese instellingen op de voet. 

Tijdens dat werkbezoek organiseerde het VBO een aantal rondetafelgesprekken met Belgische Europarlementsleden om hen bewust te maken van de prioriteiten van het bedrijfsleven rond een reeks actuele thema’s zoals het economische herstel, duurzaamheid en internationale handel en om daarover met hen van gedachten te wisselen. Ook was er een ontmoeting met de Belgische Europees commissaris, Didier Reynders. 

Ten slotte werd ook het VBO-manifest ‘België sterker in Europa’, dat we op 17 november hebben voorgesteld, meermaals besproken. Daarin presenteren we 12 aanbevelingen om België meer te laten wegen op het Europees besluitvormingsproces en de aanpak van Europese aangelegenheden in ons land te verbeteren.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.