Zomerakkoord: eenzame btw-maatregel

Het grote zomerakkoord van de regering Michel zorgt voor heel wat fiscale hervormingen. Er is echter ook een belangrijke wijziging voor btw-regels betreffende de terbeschikkingstelling van onroerende goederen.


Wesley De Visscher, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN
01 augustus 2017

Deze btw-regels zouden vereenvoudigd worden door de invoering van een optioneel-systeem voor btw-onderwerping. De maatregel was al aangekondigd in het beleidsplan van de minister van Financi├źn en zal gelden voor nieuwe contracten gesloten vanaf 1 januari 2018.

De maatregel is positief voor vastgoedontwikkelaars die voortaan de btw op kosten van terbeschikkingstelling van onroerende goederen kunnen aftrekken. Momenteel wordt die btw-kost geïntegreerd in de huurprijs waardoor een andere btw-belastingplichtige, die de btw in principe kan aftrekken, meer betaalt. In b2b-situaties zal de kost voor bedrijven dus dalen.

De maatregel moet leiden tot lagere kosten voor het bedrijfsleven en is een positieve stimulans voor de bouwsector!

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.