De douane stoomt zich klaar voor een nakende Brexit

De Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen (AAD&A) doet het nodige om – als dat nodig zou blijken – tegen 29 maart 2019 klaar te zijn voor een cliff-edge Brexit-scenario, dit is een Brexit zonder overgangsperiode. Verschillende maatregelen worden genomen om de concurrentiepositie van België te verstevigen en ons land aantrekkelijk te houden voor bedrijven.


Jean Baeten, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN
12 juni 2018

Om tot een coherente en efficiënte aanpak te komen op Europees niveau, pleegt de Belgische douane op frequente basis overleg met de buurlanden. Ook met de Europese Commissie vindt er regelmatig overleg plaats waar de uitdagingen inzake de organisatie en operationele uitvoering na de Brexit worden aangekaart. De onderhandelingen en de uitwerking van operationele oplossingen gebeuren immers op Europees niveau om het level playing field tussen de verschillende lidstaten te verzekeren.

> Lees het perscommuniqué van het FOD Financiën

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.