Lijnen fiscale hervormingen worden stilaan getrokken, maar bezorgdheden blijven

Op 5 juli 2022 hield de FOD Financiën op initiatief van de minister van Financiën een symposium rond de fiscale hervorming waar voor de eerste keer de voorgestelde prioriteiten van de twee expertengroepen, die de minister moeten begeleiden bij zijn hervorming, uit de doeken werden gedaan. Als voorname stakeholder was het VBO samen met Pieter Timmermans aanwezig om samen met de andere stakeholders de dialoog verder aan te gaan, want de fiscale hervorming heeft een sereen en open debat nodig.  


Jean Baeten, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN Koen De Munck, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN
06 juli 2022

De studiedag werd aangevat met de bevindingen van de Hoge Raad van Financiën. Vervolgens werd een studie gepresenteerd rond de mogelijkheden van vergroening van de federale fiscaliteit. De voormiddag werd afgesloten met de presentatie van de langverwachte algemene visienota van de expertengroep geleid door professor Mark Delanote. Voordat het debat met enkele experten rond enkele thema’s in de namiddag werd aangevat, gaf het IMF met Mario Mansour zijn belangrijkste commentaren op de visienota.

Lees op onze website ook het VBO-standpunt:  Symposium fiscale hervorming - Laten we doen wat gedaan moet worden: hervormen!
> Bekijk de verschillende publicaties die werden voorgesteld tijdens het symposium

Foto ©belga

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.