Meer koopkracht vanaf januari door de taxshift!

Op 1 januari 2019 treedt het laatste luik van de taxshift voor werknemers in werking. 

Wesley De Visscher, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN
07 januari 2019

De volgende wijzigingen vinden plaats: 

  • De fiscale werkbonus stijgt. Dat is een belastingvermindering voor werknemers met lage lonen.
  • Er komt een hogere belastingvrije som. Dat is een gedeelte van het belastbaar inkomen dat van belasting wordt vrijgesteld.
  • De Belgische belastingtarieven zijn progressief of opklimmend en bestaan uit vier schijven: 25%, 40%, 45% en 50%. Nadat eerder de 30%-schijf verdween zal nu de schijf van 40% worden verbreed. Hierdoor wordt een groter stuk van uw inkomen onderworpen aan een lager belastingtarief. 

Door deze maatregelen stijgt het nettoloon van iedereen. De stijging is het grootst voor werknemers met een laag loon. De fiscale bedragen zijn nog niet aangepast aan de index. Een exacte berekening is dan ook nog niet mogelijk. Lage en middeninkomens zullen er gemiddeld er 30 à 36 euro per maand op vooruitgaan.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.