Digitalisering van de FOD Financiën: nieuwe module voor aangifte van de roerende voorheffing

De digitalisering van de FOD Financiën biedt tal van mogelijkheden voor het vereenvoudigen en vergemakkelijken van de aangifteverplichtingen. Een van de prioriteiten die de bedrijven hadden voorgesteld betreft de aangifte van de roerende voorheffing.


Jean Baeten, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN
15 september 2020

Die vereenvoudiging – of toch zeker de eerste stap in die richting – is nu een feit. Er werd namelijk een nieuwe module ontwikkeld voor het indienen van de aangifte van de roerende voorheffing via het MyMinfin-portaal. Dat gebeurde in samenwerking met de verschillende stakeholders (ondernemingen, sociale secretariaten, economische beroepen …) die de module ook konden testen voor de lancering.

Op dit moment worden de aangiftes ingediend via de e-service ‘Prm-on-web’, en dat nog tot en met 16 oktober 2020. Vanaf maandag 19 oktober 2020 zal de nieuwe module operationeel zijn via MyMinfin. 

Om goed voorbereid te zijn, roept de FOD Financiën de ondernemingen op:

-      Om de informatie over het indienen van de aangiftes op de website met Q&A te (her)lezen
-      Om zich goed voor te bereiden en de toegangsrechten voor MyMinfin binnen het bedrijf goed te beheren, wat betekent dat er intern ‘rollen’ moeten worden toegewezen om de medewerkers toegang te verschaffen.

Maar alle problemen zijn nog niet van de baan, bijvoorbeeld het doorsturen van bestanden per batch (het doorsturen van een groot aantal aangiftes in de vorm van gestructureerde boodschappen). Die problemen werden geïnventariseerd en zouden in een latere fase worden opgelost. De bedoeling is om aan de slag te gaan met de ontvangen constructieve feedback bij het ontwikkelen van nieuwe functies die nuttig kunnen zijn voor alle gebruikers.

VBO – Het VBO is tevreden met deze nieuwe stap in de digitalisering van de FOD Financiën, die tot stand kwam dankzij een uitstekende samenwerking die al meer dan een jaar loopt en ook wordt voortgezet om zo snel mogelijk de laatste problemen weg te werken.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.