Nieuwe ecochequeslijst afgestemd op het mobiliteitsbudget

Op 1 september 2019 verscheen een nieuwe lijst van producten en diensten die men met ecocheques kan aankopen.


Catherine Vermeersch, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
03 september 2019

Gezien de invoering van het mobiliteitsbudget vonden de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad (NAR) het nuttig om de rubriek ‘zachte mobiliteit’ in het mobiliteitsbudget en de rubriek ‘duurzame mobiliteit’ in de ecochequeslijst optimaal op mekaar af te stemmen. De NAR sloot op 16 juli 2019 dan ook cao nr. 98/6 om steps, eenwielers en hoverboards zonder motor of met elektrische motor toe te voegen aan de rubriek ‘duurzame mobiliteit’.

De sociale partners vinden bovendien dat die toevoegingen gerechtvaardigd zijn gezien de mobiliteitsevoluties in de praktijk.

Tot slot ligt die wijziging in de lijn van de principes die sinds 2009 aan de basis liggen van de lijst van producten en diensten die kunnen worden aangekocht met ecocheques: een begrijpelijke, duidelijke, coherente en exhaustieve lijst die alle actoren maximale rechtszekerheid biedt zodat ze eenvoudig kunnen bepalen wat met ecocheques kan worden betaald en wat niet.

De nieuwe lijst ontdekt u hier.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.