Politiezone Antwerpen bekroond als HR Ambassadeur

Het HR-team van Politiezone Antwerpen werd op donderdag 27 april 2023 verkozen tot HR Ambassadeur 2023. Corinne Scoyer (directeur HRM) ontving in de Ghelamco Arena in Gent de prijs uit handen van Jo Brouns, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw en juryvoorzitter Pieter Timmermans.


Joris Vandersteene, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
03 mei 2023

Het HR Gala wil het vakgebied van human resources management of personeelsbeleid extra visibiliteit geven. Het evenement verleent al meer dan vijftien jaar een ambassadeursopdracht aan een onderneming of persoon die als ‘best practice’ kan worden aanzien op het vlak van HR. Verdienste, waarde en uitstraling voor het vakgebied staan centraal bij de keuze van de ambassadeur.

Dit jaar prees de jury de winnaar voor zijn duurzaam HR-beleid met focus op inzetbaarheid en werknemersbeleving. Employer branding, inclusieve rekrutering en leiderschapsontwikkeling werden eveneens als sterktes van de winnende organisatie naar voren geschoven.

Ook de andere genomineerden zijn stuk voor stuk ambassadeurs voor het vakgebied. Naast de winnaar Politiezone Antwerpen, waren Arvesta en imec prachtige challengers in de eindronde, met een HR-beleid om trots op te zijn.

“Het was een bijzonder moeilijke keuze tussen 3 uitstekende kandidaten, met finaal Politiezone Antwerpen als een verdiende winnaar. Doorheen het proces hebben ze de jury kunnen overtuigen van hun duurzaam HR-beleid met focus op inzetbaarheid en werknemersbeleving. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt zal de winnaar een goede ambassadeur zijn waar bedrijven hun HR-beleid aan kunnen spiegelen om zo de ideale profielen aan te trekken”, aldus juryvoorzitter Pieter Timmermans.

Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw Jo Brouns had het in zijn tussenkomst ’s avonds dan weer over de positieve impact van werken. Maar ook over hoe we soms te bescheiden zijn en écht trots mogen zijn op wat we bereiken. Naar analogie met de sportwereld – de minister was tenslotte te gast in de Ghelamco Arena – legde hij ook de nadruk op de belangrijke rol van leidinggevenden, het belang van begeleid herstel, waardering en niet in het minst durf om bepaalde zaken vanuit een andere hoek te bekijken en anders aan te pakken.

Voorafgaand aan de uitreiking konden de deelnemers ook aansluiten bij een namiddagsessie rond ‘total talent management’.

Prof. dr. Peggy De Prins en prof. dr. Sofie Jacobs (Antwerp Management School) hadden het tijdens die felgesmaakte sessie over het belang van een goed doordacht talentmanagementbeleid, met een open vizier op alle mogelijke vormen van talent, diversiteit en inclusie en dat met veel aandacht voor leren en ontwikkelen van élk talent. De term ‘extended talent’ werd uitgediept en daarbij werd stilgestaan bij kennisborging, mindset en connectie als belangrijke sleutels om op een goede manier met die vorm van flexibele schil om te gaan.

David Ducheyne (voorzitter HRPro.be) legde de link met het brede ESG-verhaal en hoe elke onderneming daarin voor zichzelf moet uitmaken waar ze de focus wil op leggen en op welke manier ze de tekorten die er nu eenmaal zijn, kan wegwerken.

Afspraak in 2024 voor editie 18!

Het HR GALA is een realisatie van Antwerp Management School, Colorclub, HRPro.be, HRSquare, Federgon, Jobat en het VBO. 

> De volledige fotogalerij van het event is beschikbaar via deze link.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.