Niveau uitzendarbeid hoger dan vóór crisis!

Recente cijfers tonen dat het goed gaat met de uitzendactiviteit. De Federgon-index bereikte in april 2017 een niveau van 278,41. Dat is een stijging van 3,56% ten opzichte van maart.


Alice Defauw , COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
14 juni 2017

Op lange termijn zien we dat de uitzendarbeid in stijgende lijn gaat sinds midden 2013 en het zelfs beter doet dan vóór de crisis (+5,4%). Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de uitzendarbeid zelfs met 10,9% op jaarbasis!

Die mooie evolutie van de interimarbeid is positief. Net als de evolutie van de tijdelijke werkloosheid (zie het artikel Tijdelijke werkloosheid als positieve indicator voor conjunctuur), vormt de uitzendactiviteit een voorlopende indicator voor de stand van de conjunctuur. Een positieve evolutie wijst op een verbeterende economie en arbeidsmarkt.

VBO – De mooie evoluties in indicatoren als de uitzendarbeid, jobaanbiedingen en de tijdelijke werkloosheid zijn belangrijk aangezien ze duiden op economisch herstel en een verbetering van het conjunctuurklimaat. Dankzij de hervormingen die de regering in gang heeft gezet, zouden we moeten kunnen voortgaan op dat spoor van verbetering naar meer groei en werkgelegenheid op de lange termijn.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.