VBO RADAR - Uitzendactiviteit gaat achteruit

In september valt de uitzendactiviteit voor de 2e maal op rij terug, tot een index van 219,07. De activiteit in de uitzendsector zat sinds midden 2013 in de lift, maar die positieve trend lijkt zich nu om te keren.


Alice Defauw , COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
05 november 2014

Als voorlopende indicator van de toekomstige toestand op de arbeidsmarkt is de evolutie van de uitzendarbeid van groot belang. Om uit te maken of de verbetering tussen midden 2013 en midden 2014 al dan niet de voorbode is van een herstel van de economie en van de arbeidsmarkt, is het evenwel nog te vroeg.

Hoe ziet de recente evolutie van de werkloosheid eruit? Hoe staan de jongeren ervoor op de arbeidsmarkt? Dit en meer ontdek je op onze app VBO-RADAR onder het luik ‘Arbeidsmarkt en sociale zekerheid’!

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.