Succesvolle BRIEC Mobility & Urbanisation

Op dinsdag 21 mei jl. vond een tweede thematische sessie van BRIEC (Belgian Research Innovation & Entrepreneurship Community) plaats. Die sessie stond in het teken van innovatie gerelateerd aan Mobility & Urbanisation.

Raf Van Bulck, COMPETENTIECENTRUM ECONOMIE & CONJUNCTUUR
04 juni 2019

De centrale vraag van deze ‘BRIEC Mobility & Urbanisation’-sessie was de volgende: hoe kan nieuwe technologie en innovatie de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden verbeteren?

Dirk Fransaer (VITO),  Frédéric Jourdain (Thingsplay), Marc de Boer (IBM), Paul de Gheldere (Netika) en Michaël Grandfils (Lab-Box) presenteerden hun organisatie, relevante innovatieprojecten, opportuniteiten en uitdagingen. Elke presentatie werd gevolgd door een gedachtewisseling met de andere aanwezige experts uit de bedrijfswereld, de federaties en de onderzoeksinstellingen.

De namiddag werd afgesloten met een netwerkcocktail waarop de deelnemers uit de drie Belgische regio’s elkaar beter konden leren kennen.

Met BRIEC wil het VBO de innovatiesamenwerking stimuleren. We willen dat realiseren door verschillende soorten bedrijven (corporates, start-ups, scale-ups) en innovatieactoren (universiteiten, clusters, regelgevende instanties ...) uit alle Belgische regio's en een verscheidenheid aan sectoren samen te brengen rond een aantal maatschappelijke uitdagingen: Ageing & Health, Energy & Climate, Mobility & Urbanisation, Free Time & New Media, Tasty & Healthy Food en Finance & Insurance. Meer weten? Bezoek www.briec.be.

De volgende BRIEC-sessie staat in het teken van Energy & Climate en gaat door op 11 september 2019.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.